Despre Olimpiada si televiziune digitala în 8K

Punctul de receptie si echipamentul corespunzator

Recent, în data de 3 februarie 2016, a avut loc la Tokyo prima transmisiune de televiziune digitala terestra în rezolutia 8K, eveniment care merita sa fie marcat atât pentru premiera în sine, cât si pentru noutatile tehnologice utilizate.

Organizatorii Olimpiadei de Vara 2016 de la Rio (Brazilia) si-au declarat în ultimul moment incapacitatea transmiterii în 4K a evenimentului datorita lipsei de infrastructura terestra din Brazilia, dar s-a gasit o grupare privata care va ridica semnal 8K pe satelit si-l va distribui ca atare sau convertit la 4K celor interesati, însa doar pentru manifestarile localizate la Rio de Janeiro (desi majoritatea se desfasoara aici, unele probe se disputa în alte 5 orase). 

Trebuie spus ca pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro (5-21 august) ne bazam tot pe televiziunile publice germane, ARD si ZDF, de la 19,2 grade est. Vor mai avea transmisii si televiziunile publice italiene RAI (13 grade est), televiziunile publice franceze (France 2 si 3, de la 5 grade vest), televiziunile publice ruse (90 de grade est).

Mai multe detalii gasesti in revista tiparita. Comanda ACUM la telefon 0720.585.212 sau trimite FORMULARUL.

Publicat pe: 04 Iunie 2016
Număr revistă: