Eutelsat 16A (16 grade est) - o vizită prin Balcani

Eutelsat 16A este un satelit la care ne vom raporta în următorii 9 ani, pentru că a fost lansat în vara anului 2011, fiind prevăzut să funcţioneze cel puţin 15 ani (este construit pe platforma Thales Alenia Spacebus 4000C3). El are 2 spoturi largi europene în banda Ku (unul se întinde pȃnă în Asia centrală), un spot european în banda Ka, plus 2 spoturi africane în banda Ku.

Eutelsat 16A oferă servicii pentru Europa şi Africa, dar în ceea ce priveşte programele transmise în banda Ku vobim în marea majoritate despre posturi pentru ţările din Balcani şi pentru fostele ţări comuniste din Est. Acest lucru se vede imediat dacă trecem în revistă pachetele DTH. Astfel, avem aici DigitAlb şi Tring pentru Albania, Total TV şi Pink pentru Serbia, Max TV pentru Croaţia, Mtel pentru Bulgaria, AntikSat pentru Slovacia şi Freesat pentru Romȃnia.

Apoi, şi în ceea ce priveşte posturile FTA, avem mai ales programe din aceeaşi arie: fosta Jugoslavie, Albania şi Romȃnia. Să vedem în continuare ce posturi se pot vedea FTA şi cȃteva file din istoria radioteleviziunii din această parte a lumii (într-un material care începe în acest număr şi va continua în numărul viitor).

Mai multe detalii gasesti in revista tiparita. Comanda ACUM la telefon 0720.585.212 sau trimite FORMULARUL.

Publicat pe: 03 Iunie 2017
Număr revistă: