Gestionarea pachetelor de programe pe Dreambox

Cu siguranta, multi dintre cei care nu au lucrat niciodata cu un receptor Dreambox si-au pus intrebarea "Ce-or fi gasind unii la Dreambox? Ce-l face atat de popular? De ce el si nu un receptor clasic?". Inca de la lansarea sa, Dreambox si-a propus sa fie, din punct de vedere soft, un receptor "open system". Pentru intelegerea notiunii trebuie mentionat ca aceasta provine din lumea Linux si inseamna ca utilizatorul are acces la nucleul sistemului, la fel ca si la resursele specifice utilizarii banale. Aceasta notiune are in sine ceva inspaimantator... nimic nu mai este la "adapost", totul este la vedere, fiecare utilizator poate interveni si modifica comportamentul sistemului. Si asta s-a si intamplat, iar rezultatul a fost aparitia unei puzderii de implementari a programului de aplicatie bazate pe unicul lucru "tabu": nucleul Enigma.

Daca cele de mai sus par a fi limbi straine, trebuie mentionat ca, in proportie de 99%, acestea nu au nici o legatura cu exploatarea de zi cu zi a receptorului in sine. Un Dreambox este un receptor normal cu multiple posibilitati aditionale, iar adaugarea lor este in general posibila ca mecanism al interfetei utilizator, nu este obligatorie si se face natural pe masura acumularii de experienta.

Unul dintre avantajele Dreambox este dat de posibilitatea de a-ti instala si configura liste de sateliti, transpondere si programe, asa-numitele settings. Exista o serie intreaga de grupuri de pasionati care tin la zi astfel de settings, astfel ca tot ce trebuie sa faceti este sa descarcati o versiune noua cu ultimele modificari si s-o transferati pe receptorul Dvs.

Cel mai potrivit program pentru a gestiona aceste settings de pe calculator este DreamboxEdit.

Mai multe detalii gasesti in revista tiparita. Comanda ACUM la telefon 0720.585.212 sau trimite FORMULARUL.

Publicat pe: 07 Iunie 2014
Număr revistă: