Ghid de utilizare TBS 5927 Professional DVB-S2 TV Tuner USB

TBS 5927

Dacă ar fi să-mi exprim o preferinţă pentru tunerele USB care există la ora actuală pe piaţă, cu siguranţă aş alege modelul USB DVB-S2 PROFESSIONAL TV BOX TBS5927, pus spre vȃnzare la sfȃrşitul anului trecut (2016).

În 2011, cȃnd producătorul chinez lansa pe piaţă modelul USB 5925, nu făcea decȃt să răspundă unei aşteptări pe care şi-au exprimat-o în primul rȃnd entuziaştii recepţiilor satelitare care doreau să aibă un dispozitiv portabil capabil de aceleaşi performanţe ca şi prima placă profesională pentru pc, TBS6925. Prin cȃteva caracteristici tehnice, 5925 se putea compara ca performanţă cu placa 6925 şi avea avantajul că totul era ambalat într-o carcasă mică, uşor de manevrat şi utilizat în cele mai diverse situaţii. Însă acest avantaj a venit şi cu o problemă, pentru că utilizatorii se plȃngeau de faptul că TBS5925 se încălzeşte după un anumit timp de utilizare, ceea ce-i afecta performanţele, dar mai ales periclita integritatea unor elemente din interior. Din cauza dimensiunii mici şi a lipsei unei răciri corespunzătoare, anumite componente din interiorul carcasei degajau o temperatură destul de mare ce punea în pericol chiar siguranţa dispozitivului, din care cauză trebuia să găseşti o sursă de ventilaţie (exterioară) pentru a preveni o potenţială defectare a aparatului.

Unii dintre utilizatorii îngrijoraţi că li se încălzeşte prea tare carcasa au semnalat producătorului chinez această situaţie. Drept urmare, acesta a înţeles că trebuie să găsească o soluţie la problema sesizată şi vine acum cu o variantă mult îmbunătăţită şi cu certitudine mai fiabilă a lui 5925, şi anume cu modelul TBS5927 Tuner USB. Faţă de versiunea veche, noul dispozitiv a fost echipat cu un ventilator montat chiar în interiorul cutiei, ceea ce-i asigură o siguranţă în funcţionare pe termen lung. Şi trebuie să spun că efectul se vede imediat: se poate lăsa alimentat tunerul non-stop şi nu se încălzeşte!

Noul tuner este montat într-o carcasă de aluminiu, de culoare neagră, mată, ceea ce-i dă o anumită sobrietate, iar prin dimensiunile lui reduse, de 105 x 90 x 22 mm şi prin greutatea de numai 195 grame, el încape într-un buzunar de haină, ce poate fi purtat oriunde şi folosit cu uşurinţă în multe situaţii.

Însă dincolo de aceste diferenţe exterioare, ceea ce este cu adevărat deosebit la 5927 iese cel mai bine în evidenţă în momentul cȃnd lucrezi cu el.

Mai multe detalii gasesti in revista tiparita. Comanda ACUM la telefon 0720.585.212 sau trimite FORMULARUL.

Publicat pe: 03 Iunie 2017
Număr revistă: 
Categorie: