O dilemă actuală: DVB versus OTT

Limbajul zilelor noastre este invadat de prescurtări: STB, DVB, OTT... adesea folosite în mod agresiv mai degrabă spre a demonstra "competenţa" decȃt pentru a transmite un mesaj inteligibil! Totuşi, încet încet, noţiunile şi-au făcut loc în existenţa noastră, astfel că mă simt dator să ridic un pic vălul de ceaţă care le învăluie...

OTT (Over The Top) este o modalitate de a transmite conţinut video direct prin Internet fără intermediari! În realitatea tehnologiei, categoria este un pic mai largă şi include atȃt receptoarele dedicate ale anumitor furnizori de conţinut, cȃt şi aparatele universale care se pot conecta la diferiţi furnizori specializaţi, iar unele chiar şi la surse libere.

VB (Digital Video Broadcasting) este un set de standarde acceptate internaţional pentru televiziunea digitală. În practică, DVB se referă la categoria de dispozitive echipate cu un tuner (DVB-S2/2, DVB-C, DVB-T2/T), receptoare în accepţiunea generală, care captează conţinutul media de pe satelit, prin cablu digital sau din emisia terestră.

Mai multe detalii gasesti in revista tiparita. Comanda ACUM la telefon 0720.585.212 sau trimite FORMULARUL.

Publicat pe: 05 Martie 2017
Număr revistă: 
Categorie: