Pachet afgan pe ChinaSat 12, 87,5 grade est

Pe satelitul Chinasat 12, la 87,5 grade est, au aparut trei frecvente transmise probabil pe spotul MENA (Orientul Mijlociu si Nordul Africii) care se poate receptiona relativ bine si la noi. Aici puteti vedea programe din Afganistan: Tolo TV, Tolo News, Lemar, Khurshid TV si Negaah. Detalii despre programe gasiti in numarul 3/2014 al revistei Info Satelit.

De precizat ca dupa inchiderea editiei unul dintre transpondere si-a schimbat parametri de receptie (cel care transmite posturile Tolo si Lemar), la 12,613 GHz, H, DVB-S2/8PSK, 9400, 8/9.

Chinasat este o familie de sateliti operati de China Direct Broadcast Satellite Company, o companie de stat chineza din Beijing. Chinasat 12 a fost construit de catre Thales Alenia Space (platforma Spacebus-4000C2), avand 24 de transpondere in banda C si 23 in banda Ku, avand o durata de viata estimata la 15 ani. Initial s-a numit Apstar 7B, fiind comandat de compania APT Satellite din Hong Kong, dar era conceput ca un satelit de rezerva, iar dupa lansarea cu succes a lui Apstar 7, a fost preluat de compania chineza. A fost plasat la 87,5 est pentru a-l inlocui pe ChinaSat-5A si are un spot larg in banda C, un spot pentru China in banda Ku, un spot pentru Orientul Mijlocu si Africa de Nord si o serie de spoturi orientabile care ofera servicii pentru Orientul Mijlociu, sudul Africii, Australia, Asia de sud-est, Asia Centrala.

Mai multe detalii gasesti in revista tiparita. Comanda ACUM la telefon 0720.585.212 sau trimite FORMULARUL.

Publicat pe: 08 Iunie 2014
Număr revistă: