Prime Digital T2 Expert - analizor de spectru semnal CATV analogic/digital şi terestru DVB-T/T2

Prime Digital T2 Expert

În acest numar al revistei va vom prezenta un aparat de masura ce îsi gaseste locul în dotarea specialistilor de la firmele de televiziune prin cablu si a specialistilor ce se ocupa de retele de televiziune cu circuit închis. Cu ajutorul aparatului de masura PRIME DIGITAL T2 Expert oferit de firma italiana ROVER Instruments se pot realiza masuratori de semnal TV analogic / semnal TV digital QAM si semnal terestru în standardele DVB-T si DVB-T2.

Având în vedere faptul ca de putin timp a încetat emisia TV analogica terestra si a început emisia în regim de test pentru televiziunea digitala terestra în standardul DVB-T2 în zonele Bucuresti - Iasi - Cluj - Timisoara, va supunem atentiei acest aparat de masura cu ajutorul caruia puteti determina punctele de maxima receptie a semnalului TV terestru provenind de la emitatoarele DVB-T2 aflate în uz, astfel încât sa puteti regla cu maxim de precizie antenele destinate receptiei terestre.

Daca în momentul redactarii acestui articol acoperirea la nivelul tarii este relativ redusa, fiind concentrata pe mari aglomerari urbane, în scurt timp acoperirea geografica va creste prin punerea în functiune a unor noi emitatoare si în alte zone.

Cu ajutorul acestui aparat se pot efectua diverse masuratori ale semnalului dar se poate efectua si o analiza de spectru. Cu acest aparat avem posibilitatea de a vizualiza spectrul de semnale TV în gama de frecvente 44-880 MHz în timp real datorita prelucrarii rapide a semnalului TV. Spectrul poate fi vizualizat integral sau doar partial cu posibilitatea vizualizarii si memorarii pe ecran a maximelor nivelelor de semnal pentru frecventele din banda de masura vizata. Latimea vizibila a zoneii de spectru precum si maximele capatului de scala poate fi setata de utilizator în timp ce pentru nivelul semnalului capatul de scala se selecteaza automat.

Mai multe detalii gasesti in revista tiparita. Comanda ACUM la telefon 0720.585.212 sau trimite FORMULARUL.

Publicat pe: 07 Septembrie 2015
Număr revistă: 
Categorie: