Receptia posturilor de radio KissFM, MagicFM si RockFM la 62 de grade est

Stream 62 est

Prietenul nostru Satelescu ne-a semnalat posibilitatea de a receptiona trei programe de radio KissFM, MagicFM si RockFM care sunt transmise într-un stream de date la 62 de grade est. Este o tendinta care se observa tot mai des: transmisia unui continut video si/sau audio împachetat în niste forme care îl fac accesibil doar celor care un echipament special de citire a lor. Practic, cu receptoare obisnuite poti vedea maxim faptul ca exista o transmisie de date, fara sa poti citi continutul (sau chiar poti sa nu vezi nimic).

Un astfel de exemplu de transmisie avem la 62 de grade est, unde trei posturi de radio românesti sunt transmise pentru statii locale care le receptioneaza si le retransmit. Cele trei streamuri audio sunt în format AAC+ la 128Kbps si semnalul se receptioneaza relativ bine la 11,190 GHz.

Pentru receptie este necesara placa TBS6983 sau alte modele din aceeasi gama care stiu citi si înregistra streamul. De asemenea, placa are nevoie de utilitarele corespunzatoare (TSReader, Crazyscan etc.), iar calculatorul - de aplicatia IPCleaner care face posibila "vizualizarea" streamului si de playerul VLC. Semnalul de satelit trebuie sa fie bun pentru ca streamul sa nu piarda pachete (o antena de 1,1 metri este dezirabila). Iata pasii parcursi pentru receptie.

Mai multe detalii gasesti in revista tiparita. Comanda ACUM la telefon 0720.585.212 sau trimite FORMULARUL.

Publicat pe: 07 Septembrie 2015
Număr revistă: