Receptoare digitale terestre Golden Media Mania: GMM 810 şi GMM 265

Golden Media Mania

În oferta companiei germane Golden Media a apărut o nouă generaţie de receptoare digitale DVB-T2, generaţie ce încearcă să aducă o serie de îmbunătăţiri faţă de modelele anterioare, la un preţ comparabil. Este vorba despre modelele Mania 810 şi Mania 265.

Cu toate că se află în zona de intrare a ofertei Golden Media, receptorul FTA Mania 810 deţine cȃteva caracteristici ce-l recomandă şi clienţilor ceva mai pretenţioşi.

Aparatul nu iese în evidenţă ca aspect, ergonomia şi conectivitatea fiind probabil influenţate de limitarea costurilor de fabricaţie. Însă calitatea carcasei şi finisajul se află la nivelul cu care Golden Media ne-a obişnuit pȃnă acum. Panoul frontal este prevăzut doar cu butonul pornit/oprit şi LED-ul bicolor aferent ce indică starea de funcţionare a aparatului. Suplimentar este prezent şi un port USB 2.0 destinat actualizărilor software şi funcţiilor multimedia. Panoul posterior deţine doar intrarea/ieşirea RF a tunerului şi conectorii A/V HDMI şi SCART.

În oferta actuală de receptoare DVB-T2 a companiei Golden Media se află alături de Mania 810 şi modelul GM Mania 265, recomandat de producătorul german ca fiind primul său receptor DVB-T2 Full HD care are implementat codecul H265 HEVC. Deşi pe moment această funcţie nu are o utilitate practică evidentă, H265 nefiind încă implementat la transmisiile digitale terestre, am putut totuşi testa în laborator decodarea H265 HEVC folosind videoclipuri Full HD H265 descărcate de pe Internet. Putem deci confirma funcţionalitatea acestui tip de decodare care va avea în mod sigur o răspȃndire tot mai largă în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat. Precizăm că decodarea H265 se referă în cazul acestui receptor la conţinut video cu rezoluţia maximă 1080p (Full HD).

Mai multe detalii gasesti in revista tiparita. Comanda ACUM la telefon 0720.585.212 sau trimite FORMULARUL.

Publicat pe: 05 Martie 2017
Număr revistă: 
Categorie: